Ragout de pois chiche
Csicseriborsó ragu
Voici une idée de recette avec de simple concerve. Un plat épicé, coloré et simple á préparer. J'ai servi ce ragout de pois chiche avec des cuisses de poulet et du riz, mais pour mes amis végétariens, rien ne vous empeche de servir avec du pain naan ou tortilla!
Ingrédients:
1 concerve de pois chiche
1 concerve de tomate concassée
1 petit gimgembre
1 oignon
2 gousses d'ail
sel, poivre, curcuma, cumin, garam masala
piment d'espelette, sucre
huile
La recette:
Emincer finement l'oignon, rapé l'ail et le gingembre. Dans une poele huilée, faire suer l'oignon. Une fois translucide, ajouter l'ail et le gingembre. Assaisonner, ajouter la concerve de tomate, un peu de sucre et laisser mijoter á feu doux env. 20minutes. A ce moment, incorporer les pois chiche égoutés, laisser mijoter encore 10min.
Parsemer de persil et régalez vous!
Bonne dégustation...
Hozzávalók:
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
diónyi friss gyömbér
őrölt római kömény, garam masala, kurkuma
espelette paprika, só, bors, cukor
1 konzerv hámozott paradicsom
1 konzerv főtt csicseriborsó
olaj
petrezselyem
Elkészítés:
A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, a hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát és a gyömbért lereszeljük. Egy edényben felforrósítjuk az olaját, rádobjuk a hagymát, és időnként megkeverve hagyjuk dinsztelődni, kicsit összeesni. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért és az összes fűszert, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a konzerv hámozott paradicsommal,hozzáadjuk picit cukor és közepes lángon 20 percet főzzük.
A csicseriborsót leszűrjük, és a fűszeres paradicsomszószhoz adjuk, átkeverjük, és még 10 percet rotyogtatjuk, amíg kicsit besűrűsödik, és összeérnek az ízek.
Párolt rizzsel, és sült csirkecombot kínálhatjuk.
Jó étvágyat...